• Šach - Majstrovstvá kraja
          • Šach - Majstrovstvá kraja

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Šach - Majstrovstvá kraja.

            Dňa 22.11. sa konali Majstrovstvá kraja v šachu žiakov a žiačok v Banskej Bystrici ♟️

            Reprezentovalo nás päť žiakov našej školy.

            Najlepšie sa umiestnila Viktória Kamenská, ktorá obsadila krásne 2.miesto 🥈 , čím si zaistila postup na Majstrovstvá Slovenska.

            Gratulujeme jej a držíme palce v budúcej reprezentácii 💪.

             

        • Bubnovačka 2023
          • Bubnovačka 2023

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Bubnovačka 2023.

            Dôležité je to, aby nás - VÁS deti, bolo dobre počuť

            Lebo hlas detí je dôležitý

            Podujatie symbolicky upozorňuje na dôležitosť ochrany detí pred násilím a podporuje tému včasnej prevencie. Násilie netreba prehliadať, je potrebné sa s ním vysporiadať a pomôcť obetiam. Majme oči a uši otvorené a vnímajme varovné signály, netvárme sa, že toto sa nás netýka!

        • Upozornenie
          • Upozornenie

          •  Vážení rodičia,

            možno ste už zachytili informácie o skupine „Přidej co nejvíc lidí“ v aplikácii WhatsApp, ktoré už boli medializované. Dovoľujeme si Vás aj my upozorniť na uvedenú skupinu, ktorá zverejňuje fotografie a videá s nevhodným obsahom, ako je násilie, detská pornografia, videá vrážd a samovrážd.  Skupina sa aktuálne šíri medzi žiakmi základných škôl na Slovensku a v Čechách.

            Na základe odporúčaní Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR a Národného bezpečnostného úradu: 

            -             skontrolujte prosím svojim deťom mobilné telefóny a preverte, v akých skupinách deti na sociálnych sieťach komunikujú;

            -             zistite, či už dieťa v skupine komunikovalo a aké informácie o sebe prezradilo, v prípade podozrenia, že sa nachádzajú v skupine s podozrivým obsahom sa odporúča spolupracovať s políciou SR;

            -             po nahlásení na polícii a vykonaní potrebných úkonov, alebo po zistení, že nejde o nelegálny obsah, môžete skupinu opustiť a zablokovať;

            -             v žiadnom prípade si svojpomocne nevytvárajte zálohy, dôkazy, ani ich neposielajte ďalším ľuďom, nakoľko by ste mohli inkriminovať seba a dostať sa do situácie, že ďalej šírite nevhodný obsah;

            -             poučte deti o type informácií, ktoré nesmú na sociálnych sieťach zdieľať s cudzími ľuďmi, ako sú napríklad: meno, adresa, vek, trieda, ktorú navštevujú, akékoľvek fotografie, vrátane fotografií z dovoleniek, mená, telefónne čísla a kontaktné údaje kamarátov a známych a ďalšie dôverné informácie o sebe alebo iných ľuďoch;

            -             na ochranu mobilných zariadení je možné použiť aj aplikácie rodičovskej kontroly, ktoré dokážu obmedziť prístup dieťaťa k istým typom aplikácií, napríklad sociálnym sieťam. Aplikácie rodičovskej kontroly často ponúkajú profily prispôsobené veku a poskytujú detailný prehľad, ktoré aplikácie dieťa použilo;

            -             aplikácie sociálnych sietí môžu poskytovať pokročilejšie možnosti riadenia obsahu, blokovania neželaných kontaktov, prípadne funkciu na nahlásenie škodlivého obsahu. Zoznámte sa s týmito funkciami, aby ste ich v prípade potreby vedeli využiť;

            -             diskutujte s deťmi o kybernetickej hygiene. Vytvorte si komunikáciou s deťmi priateľskú atmosféru na rozhovor. Zaujímajte sa, čo dieťa na sociálnych sieťach robí.

            Veríme, že spoločným úsilím sa nám podarí ochrániť deti pred nástrahami a nebezpečenstvom členstva v nevhodných skupinách na sociálnych sieťach. Vplyv takýchto skupín môže mať na deti nepriaznivý účinok, buďte preto obozretní, akým spôsobom trávi Vaše dieťa čas na internete.

            Dúfame, že sa tento problém Vašich detí netýka a uvedené informácie budú mať pre Vás len informatívny a preventívny charakter.

        • Bubnovačka 2023
          • Bubnovačka 2023

          • Bubnujeme, aby bolo deti lepšie počuť!

            Aj tento rok bude naša škola súčasťou podujatia BUBNOVAČKA, ktorá má symbolicky upozorniť na dôležitosť ochrany detí pred násilím a podporiť v spoločnosti tému včasnej prevencie.

            Podujatie sa koná pod záštitou prezidentky Slovenskej republiky Zuzany Čaputovej a Petra Pavla, prezidenta Českej republiky.

            Preto prosíme všetkých žiakov aby si v pondelok 20.11.2023 doniesli pomôcky na bubnovanie (fľaše, vedrá, hrnce varechy) a ukázali čo je v nich a vytvorili čo najväčší hluk.

            Tešíme sa na vaše kreatívne nápady hudobných nástrojov.

        • PASOVANIE PRVÁKOV A PIATAKOV
          • PASOVANIE PRVÁKOV A PIATAKOV

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Pasovanie 1. a 5. ročník.

            Dnešný piatok bol deň "D" pre niektorých našich žiakov.

            Prváci a piataci sa stali oficiálne členmi našej školskej rodiny. Dostali zelené tričko s logom, ktoré môžu hrdo nosiť na hrudi

            Blahoželáme !!

            Ďakujeme žiackej školskej rade za prípravu a organizáciu. Veľké ďakujeme patrí aj žiakom 9. ročníka, ktorí boli súčasťou tohto veľkého dňa, pripravili pre svojich mladších spolužiakov rôzne súťaže a samozrejme na záver nechýbala ani diskotéka..

            Ďakujeme.

        • Energoland Mochovce 2023
          • Energoland Mochovce 2023

          • V piatok 3. novembra sa naši žiaci 8. a 9. ročníka zúčastnili STEM exkurzie v Mochovciach, kde sme navštívili ENERGOLAND - informačné centrum o energii.

            Pozreli sme si viac ako 40 interaktívnych exponátov, ktoré nám poskytli veľa informácií o rôznych energiách, ich využití, aj o pozitívach i negatívach jednotlivých spôsobov výroby elektriny. Zároveň sme si mohli pozrieť 3D kino, v ktorom sme preskúmali celú evolúciu energie od veľkého tresku až po blízku budúcnosť.

            Určite sa vrátime aj budúci rok