• ZÁPIS DO 1.ROČNÍKA 2022
          • ZÁPIS DO 1.ROČNÍKA 2022

          • Vážení rodičia predškolákov ,

            uvažujete ktorú školu vybrať pre Vaše dieťa?

            Potrebujete viac informácií o zápise do 1.ročníka?

            Ak Vás zaujímajú odpovede na niektorú z otázok

            ako a kedy bude zápis prebiehať?

            čo všetko budeme potrebovať?

            ako pomôžem môjmu dieťaťu pri prechode na základnú školu?

            kde zistím informácie o škole?

            ktorá škola je tá správna pre moje dieťa?

            alebo aj niečo iné...

            Pripravujeme pre Vás kompletný servis s týmito a ďalšími informáciami. Dajte nám o sebe vedieť!

            Vyplňte krátku registráciu na https://bit.ly/3v3Agco a budete medzi prvými, ktorí tieto informácie dostanú.

        • ANTIGÉNOVÉ SAMOTESTY - 6.zásielka
          • ANTIGÉNOVÉ SAMOTESTY - 6.zásielka

          • Vážení rodičia, 

            do školy sme prevzali ďalšiu zásielku antigénových samotestov pre žiakov. Testy sú balené po 5 ks, a v takomto počte ich budeme poskytovať rodičom - 1 balenie (5 ks) na 1 žiaka.

            Testy z predchádzajúcich distribúcií už neposkytujeme. Samotesty môže pre žiaka prevziať výlučne rodič (zákonný zástupca), prevzatie musí potvrdiť podpisom. Pri preberaní testu majte prosím nasadený respirátor. Škola bude odovzdávať testy v škole cez výdajné okienko alebo vo vstupných priestoroch v termíne: 16.2.2022, streda, od 7:00 do 8:30 a následne od 12:00 do 16:30. Prosíme Vás o rešpektovanie uvedeného termínu.V krajnom prípade si môžete prísť prevziať testy aj vo štvrtok (17.2.) a piatok (18.2.) od 8.00 do 12.00 u informátora školy, je to však len doplnkový termín. Pokiaľ ste v karanténe, termín prevzatia samotestov si dohodnite s tr.uč. najneskôr do 2 týždňov. Samotesty môžu byť použité výhradne na testovanie žiaka na prítomnosť ochorenia COVID-19.

            Vykonanie samotestu potvrdzuje rodič prostredníctvom edupage (v časti žiadosti/vyhlásenia)

            https://help.edupage.org/?lang_id=2&p=u38/u178/u2512, v krajnom prípade správou triednemu učiteľovi (bezkriedy.sk, SMS). Dôrazne Vás žiadame, aby ste vykonanie samotestu VŽDY OZNAMOVALI, inak škola nedostane ďalšiu zásielku testov. Pokiaľ vykonanie testu nepotvrdíte, nebudeme Vám poskytovať ďalšie testy.V prípade pozitívneho výsledku rodič kontaktuje detského lekára a školu, dieťa ostáva doma. Karanténne opatrenia úzkych kontaktov zavádza škola po zvážení ďalších okolností - kedy bolo dieťa naposledy v triede, výskyt príznakov, potvrdenie výsledku v MOM alebo PCR testom a podobne. Žiaci vracajúci sa do školy po karanténe musia mať negatívny samotest!!! 

            Inštruktážne video ako vykonať samotestovanie: https://youtu.be/bihiBgpM9pc V prílohe je preberací protokol k samotestom. Nie je potrebné ho tlačiť, budete ho mať pripravený na podpis v škole.

          • Poďakovanie od ministra školstva

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Poďakovanie - vianočná pohľadnica.

            Žiaci našej školy sa zapojili do II. ročníka celoslovenskej výzvy VIANOČNÁ POHĽADNICA.

            Každý tvorca dostal od ministra poďakovanie a malú pozornosť.

            Ďakujeme za možnosť zapojiť sa a prezentovať výtvarnú tvorivosť našich žiakov....Sofia Gӧrčiová , Natália Kučerová, Nella Slovenčiaková, Leo Kováč , Sebastián Stančík, Ester Adamčáková, Daniela Magová,, Simona Fačková, Eva Micháliková, Ema Vaculčiaková, Simona Ulehlová, Vanesa Balážová, Alex Berky, Barbara Hodulová, Viktória Kamenská, Nella Albíniová, Tímea Bujtárová, Michaela Martišová, Pavel Nociar. 

        • ANTIGÉNOVÉ SAMOTESTY - 4.zásielka
          • ANTIGÉNOVÉ SAMOTESTY - 4.zásielka

          • Vážení rodičia,

            do školy sme prevzali ďalšiu zásielku antigénových samotestov pre žiakov. Testy sú balené po 5 ks, a v takomto počte ich budeme poskytovať rodičom - 1 balenie (5 ks) na 1 žiaka. Testy z predchádzajúcich distribúcií už neposkytujeme.

            Samotesty môže pre žiaka prevziať výlučne rodič (zákonný zástupca), prevzatie musí potvrdiť podpisom. Pri preberaní testu majte prosím nasadený respirátor. Škola bude odovzdávať testy v škole cez výdajné okienko alebo vo vstupných priestoroch v termíne:

            14.1.2022, piatok, od 7:00 do 8:30 a následne od 11:40 do 16:30.

            Prosíme Vás o rešpektovanie uvedeného termínu.
            Pokiaľ si prídete prevziať cestovné, testy budú k dispozícii na prebratie už aj vo štvrtok.

            Pokiaľ ste v karanténe, termín prevzatia samotestov si dohodnite s tr.uč. najneskôr do 2 týždňov.

            Samotesty môžu byť použité výhradne na testovanie žiaka na prítomnosť ochorenia COVID-19. Vykonanie samotestu potvrdzuje rodič prostredníctvom edupage (v časti žiadosti/vyhlásenia), v krajnom prípade správou triednemu učiteľovi (bezkriedy.sk, SMS).

            Dôrazne Vás žiadame, aby ste vykonanie samotestu vždy oznamovali, inak škola nedostane ďalšiu zásielku testov.

            V prípade pozitívneho výsledku rodič kontaktuje detského lekára a školu, dieťa ostáva doma. Karanténne opatrenia úzkych kontaktov zavádza škola po zvážení ďalších okolností - kedy bolo dieťa naposledy v triede, výskyt príznakov, potvrdenie výsledku v MOM alebo PCR testom a podobne.

            Inštruktážne video ako vykonať samotestovanie:

            https://youtu.be/bihiBgpM9pc

            Ďakujeme Vám, že chránite seba, spolužiakov aj zamestnancov školy.

        • SPOLU MÚDREJŠÍ
          • SPOLU MÚDREJŠÍ

          • Podávame pomocnú ruku deťom. Vieme, že pandémia zasiahla aj oblasť vzdelávania. Mnohé karantény, dištančné vyučovanie, nedostatok príležitostí nás nenecháva chladnými a chceme pomôcť. Ponúkame doučovanie pre všetkých žiakov, ktorí v procese vzdelávania čosi zameškali a potrebujú to dobehnúť alebo tých, ktorí chcú vedieť viac.

            Vďaka Ministerstvu školstva, vedy, výskumu a športu vďaka Plánu obnovy ponúkame našim žiakom doučovanie v popoludňajších hodinách priamo v škole, našimi učiteľmi a asistentmi, bez ďalších nákladov.

            V prípade záujmu sa informujte u svojho triedneho učiteľa alebo vyučujúceho.

        • OTVORENIE ŠKOLY OD 10.1.2022
          • OTVORENIE ŠKOLY OD 10.1.2022

          • Od 10. januára pokračuje prezenčné vyučovanie pre všetkých žiakov školy.

            Zároveň Vás informujeme: 1. ŠKD je riadne v prevádzke v ranných aj popoludňajších hodinách

            2. ŠJ je v prevádzke, všetci stravníci sú prihlásení na obed od pondelka. Pokiaľ Vaše dieťa z akéhokoľvek dôvodu v pondelok nenastúpi, odhláste ho z obeda v pondelok do 8.00

            3. vyučovanie realizujeme podľa bežného rozvrhu

            4. hodiny telesnej výchovy sú realizované podľa poveternostných podmienok, prioritne v exteriéri, alebo v školskej telocvični

            5. realizácia krúžkovej činnosti, výletov, exkurzií, výcvikov je na pokyn MŠVVaŠ prerušená, obnovíme ju hneď ako to bude možné

            6. doučovanie žiakov je možné realizovať, viac informácií poskytnú jednotliví vyučujúci

            7. pred prvým nástupom po prázdninách je potrebné potvrdiť bezpríznakovosť dieťaťa - najlepšie cez edupage alebo podpísať papier, je k dispozícii u informátora alebo https://www.minedu.sk/data/att/21287.docx

            8. pokiaľ máte samotesty, otestujte prosím svoje dieťa pred nástupom do školy. Každé použitie samotestu nám prosím oznámte cez edupage. Len na základe preukázania týchto oznámení má škola nárok na ďalšiu dodávku samotestov.

            9. momentálne nemáme v škole k dispozícii ďalšie samotesty. Sú objednané, o možnosti ich prevzatia Vás budeme informovať

            10. pokiaľ Vaše dieťa prekonalo covid (do 180 dní) alebo je zaočkované, spĺňa podmienku výnimky z karantény - oznámte túto skutočnosť triednemu učiteľovi. Prioritne využite edupage alebo oznam cez žiacku knižku.

            11. všetci žiaci majú v súlade s vyhláškou ÚVZ povinnosť nosiť rúška vo všetkých vnútorných priestoroch, v triedach aj na chodbách školy, okrem konzumácie jedla a nápojov

            Ďakujeme za rešpektovanie uvedených pokynov.

        • Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok
          • Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Koľko lásky sa zmestí do krabie od topánok.

            Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok?

            Urobiť niekomu dobrovoľne radosť bez toho, aby sme od toho niečo očakávali, je šľachetné. Niekedy stačí naozaj málo a výsledok je obrovský. A presne s týmto zámerom sme sa aj my zapojili do vianočnej zbierky balíčkov pre seniorov.

            Dnes sme spoločne s detičkami preniesli takmer 100 darčekov ku stromčeku a potom do auta ktoré sa premenilo na mikulášsky koč plný darov.

            Tie poputovali oproti do domova dôchodcov ZSS Harmónia a aj do Betánie v Kalinove, kde na Štedrý deň potešia všetkých seniorov. Veríme, že im vyčaria úsmev na tvári.

            Ďakujeme všetkým štedrým rodičom a detičkám, ktorí priniesli takúto obrovskú kopu darčekov.

            Ďakujeme, že myslíte aj na iných.

        • E-twinning
          • E-twinning

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album E-twining.

            HLASUJTE ZA LOGO E-TWINNIG PROJEKTU ´´CULTURE EXCHANGE´´

            Trieda 5.A spolupracuje na projekte CULTURE EXCHANGE, kde so svojimi rovesníkmi zo Španielska a Turecka robíme rôzne aktivity zamerané na spoznávanie kultúr zúčastnených krajín. Jednou z najnovších aktivít je voľba loga projektu. Z každej školy postúpili do záverečného hlasovania 2 logá. Vybrať finalistov z našej školy nebolo ľahké, pretože žiaci vytvorili veľmi zaujímavé logá /o čom sa môžete presvedčiť aj v galérii/. Ale 2 TOP sme vybrali ....posúďte sami....

            Kritéria, ktoré má logo má spĺňať, sme si spoločne dohodli so všetkými zapojenými školami /nájdete ich v galérii/. Aj vy sa môžete svojim hlasom zapojiť do výberu a zahlasovať za logo, ktoré bude reprezentovať tento zaujímavý projekt.

            POZOR- hlasovanie končí 10.12.2021, tak neváhajte a hlasujte.

            Ďakujeme za Váš hlas

            Link k hlasovaciemu formuláru:

            TU

            alebo:

            VOTING THE BEST LOGO

        • ANTIGÉNOVÉ SAMOTESTY - 3.zásielka
          • ANTIGÉNOVÉ SAMOTESTY - 3.zásielka

          • Vážení rodičia, do školy sme prevzali tretiu zásielku antigénových samotestov pre žiakov.

            Testy sú balené po 5 ks, a v takomto počte ich budeme poskytovať rodičom - 1 balenie (5 ks) na 1 žiaka. Testy z predchádzajúcich distribúcií už neposkytujeme. Samotesty môže pre žiaka prevziať výlučne rodič (zákonný zástupca), prevzatie musí potvrdiť podpisom.

            Škola bude odovzdávať testy v škole cez výdajné okienko v termíne: 26.11.2021, piatok, od 7:00 do 8:30 a následne od 11:40 do 16:30. Prosíme Vás o rešpektovanie uvedeného termínu. Samotesty môžu byť použité výhradne na testovanie žiaka na prítomnosť ochorenia COVID-19. Vykonanie samotestu potvrdzuje rodič prostredníctvom edupage (v časti žiadosti/vyhlásenia), v krajnom prípade správou triednemu učiteľovi (bezkriedy.sk, SMS). 

            O spôsobe, forme povinného samotestovania / testovania žiakov pred vstupom do školy, Vás budeme informovať, keď budeme mať k tomu informácie. Zatiaľ vieme len toľko, že sa niečo také plánuje.V prípade pozitívneho výsledku rodič kontaktuje detského lekára a školu, dieťa ostáva doma. Karanténne opatrenia úzkych kontaktov zavádza škola v prípade potvrdenia pozitívneho výsledku PCR testom. Inštruktážne video ako vykonať samotestovanie: https://youtu.be/bihiBgpM9pc V prílohe je preberací protokol k samotestom. Nie je potrebné ho tlačiť, budete ho mať pripravený na podpis v škole.

            Ďakujeme za spoluprácu.

        • Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok? 
          • Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok? 

          • Potešme aj tieto Vianoce seniorov, ktorí nečakajú a možno nedostanú darček od nikoho. Naplňme krabice od topánok darčekmi, ktoré im vyčaria úsmev na tvári.

            - krabice môžete nosiť do školy od 29.11. do 10.12.2021

            - zabaľte zvlášť vrch a spodok krabice.

            -ak neviete čo tam môžete vložiť a čo nie, pozrite si to na nasledujúcej stránke https://www.kolkolasky.sk/pokyny/

            Urobme spolu radosť tým, ktorí si to zaslúžia, tým našim seniorom a vyjadrime im tak svoju úctu. Ďakujeme.

          • Bubnovačka

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Bubnovačka.

            Aj my sme boli dnes súčasťou celoslovenskej Bubnovačky – „Aby bolo deti lepšie počuť!“

            ...aby hlasy detí boli vypočuté a nezanikli...

            Ani my nie sme ľahostajní k tejto téme, preto sme podporili toto podujatie, ktoré má symbolicky upozorniť na dôležitosť ochrany detí pred násilím a podporiť v spoločnosti tému včasnej prevencie.

        • "Bubnovačka" 2021
          • "Bubnovačka" 2021

          • 19. november Svetový deň prevencie týrania a zneužívania detí. Preto si tento deň symbolicky pripomíname veľkou bubnovačkou, aby sme upozornili na dôležitosť ochrany detí pred násilím. 

            „Bubnujeme, aby bolo deti lepšie počuť“ pretože hlas detí je dôležitý!

             

        • OZNAM O PRERUŠENÍ PREVÁDZKY ŠKOLSKEJ JEDÁLNE
          • OZNAM O PRERUŠENÍ PREVÁDZKY ŠKOLSKEJ JEDÁLNE

          • Oznamujeme Vám, že z náhlych organizačných dôvodov bude Školská jedáleň pri ZŠ Vajanského v Lučenci mimo prevádzky od 25.10. do 27.10.2021 (pondelok - streda). Výchovno-vzdelávací proces v základnej škole a činnosť školského klubu detí bude v prevádzke bez obmedzenia. 

            Vážení rodičia, suchý obed pre žiakov ako náhradu obeda nebudeme zabezpečovať z dôvodu nízkej hodnoty stravnej jednotky. Jedná sa len o 3 dni, veríme, že to pochopíte. Školský bufet bude v prevádzke od 7.00 do 13.00. Prosíme Vás o náhradu obeda pre vaše dieťa podľa vlastného uváženia (napríklad väčšou desiatou).